Kje preizkusiti jahanje konj?

Jahanje konja je danes mogoče preizkusiti že kjerkoli. Nekateri imajo soseda ali znanca z konjem, ki vam večkrat reče, da pridite na jahanje. Res je da veliko lastnikov pozna svojega konja in ve kakšne so njegove muhe in navade, vendar vi ste tisti, ki tega ne veste. Najbolje je, da raje obiščete nekoga, ki se bolje spozna na učenje jahanja in ima sam usposabljanja in izkušnje na tem področju. Danes je že zelo veliko rančev po Sloveniji, ki vam nudijo odlično turo z konjem po naravi. Vendar pa je pomembno vedeti, da imajo ljudje, ki grejo zraven vas na pot dovolj znanja in izkušenj. Sprehod z konjem po naravi je nekaj najbolj sproščujočega, ki lahko doživite, poleg tega pa vam daje konj pozitivno energijo in pozitivne reakcije za vaše telo. Skoraj vsako konjeništvo vam danes lahko ponudi jahalne šole ali pa le preizkus jahanja, ki vas napolni z energijo.Zelo pomembno pa je vedeti, komu prepustiti sebe in svojega otrokom na konju, kar je lahko tudi zelo nevarno, če nimamo pravilnih navodil in ob sebi strokovnjaka, ki se spozna na konje in jahanje.

jahanje-konj

Konjeništvo ponuja odlične jahalne šole

Vsako Konjeništvo je dan danes vedno bolj napredno na področju jahalnih šol. Kar nekaj jahalnih začetnikov je danes zelo uspešnih in obiskujejo evropska in svetovna prvenstva o preskakovanju ovir in podobno. Dobre jahalne šole vas najprej naučijo vse kar morate vedeti glede konja, odnosa do njega in njegove nege, nato pa pristop in jahanje konj. Ko izbirate šolo za jahanje je zelo pomembno, da dobro razmislite in dobro spoznate šolo, konjeništvo in inštruktorje, ki vas bodo učili ravnanja in jahanja konjev. Izkušnje, ki jih pridobite v jahalni šoli vam lahko nudijo prihodnja usposabljanja in zelo uspešno jahalno kariero.

Kaj vse nam konjeništvo ponuja glede jahanja konj?

Marsikatero konjeništvo danes omogoča tudi poskusno jahanje, tako za otroke, kot za odrasle. Preizkusno jahanje stane le nekaj evrov in nekaj minut užitka na konju. Zelo poznane so tudi prireditve in razstave, ki jih pripravi konjeništvo in zraven dogodka poligon, ki je namenjen preizkusnemu jahanju za vse vrstnike. Vi si lahko izberete konja, ki je na voljo in poleg vas bo nekdo, ki ima primerno znanje za jahanje konja. Največkrat na takšnih prireditvah opazimo ponije, ki so namenjeni otrokom, da občutijo energijo konja za nekaj minut in uživajo na njem.