Jahanje konjev – odlična sprostitev

Živali so del našega planeta in brez njih življenje pravzaprav ne bi obstajalo. Nudijo nam neko zavetje, sprostitev, nas ne obsojajo in se z nami prepirajo. Živali preprosto delujejo nagonsko in nadvse ljubeznivo. Ljubitelji konj bi rekli, da lahko vse tisto, kar si želiš od živali, dobiš ravno v konju. Gre za rahločutno žival, ki je mogočna, samozavestna, vendar kljub vsemu lahko postane najboljši prijatelj človeku. Zapomniti pa si je potrebno, da kar človek daje, to dobi. Živali delujejo nagonsko in intuicija jim ni tujka. Jahanje je lahko zelo prijetno, vendar pa moramo biti samozavestni. Strah konji namreč takoj občutijo.jahanje-konja

Zakaj jahanje konjev?

Jahanje ni le del aktivnosti, marveč gre za neke vrste sprostitev, ki ima izjemno pozitiven učinek na človeka. Uporablja se tudi za zdravljenje človeškega telesa in duha. Ker vpliva pozitivno, je zato potencial, ki ga še premalo uporabljamo.

Jahanje konjev nudi številne pozitivne lastnosti, kjer zagotovo prednjačijo naslednje lastnosti: izboljšanje motorične sposobnosti, povečanje koncentracije, povečanje komunikacije, motivacijsko stopnjevanje aktivnosti, povečanje stika z ostalimi bitji, zmanjšanje strahu, zmanjšanje občutka osamljenosti,… Seveda bi lahko naštevali še in še. Pozitivnih vplive, ki jih ima konj na človeka so lahkko neskončne. Jahanje konjev uporabljajo v številne terapevtske namene in tako izboljšajo sposobnosti človeka.

Jahanje konjev dobiva vse večji pomen

Čeprav je bilo včasih jahanje konjev nekaj povsem običajnega, dandanes spada med nekakšne ‘luksuzne športe’. To pa vsekakor ni pravično, saj se lahko jahanja konja nauči prav vsak, ki ima rad ta čudovita bitja. V Sloveniji poznamo mnogo različnih konjeniških klubov, kjer ponujajo jahanje kot način rekreacije ali sprostitev. Jahanje konjev lahko postane tudi del vsakdanjika. Številni posamezniki si skozi čas pravzaprav ne znajo več predstavljati življenja brez konjev. Jahanje namreč predstavlja druženje, socializacijo, naklonjenost, ljubeznivost in številne druge pozitivne učinke, ki smo jih že našteli. Zaradi tega nikar ne odlašajte in se naučite sporazumevati s konji. Boste videli – sproščeni boste!