Udobne espadrile za službo in prosti čas

Dandanes prevladuje mišljenje, da moramo nositi samo udobno in lahko obutev. Že s prvim nošenjem nas čevlji ne smejo ožuliti ali nam povzročati bolečine v nogah. Med najbolj udobne nizke čevlje vsekakor spadajo espadrile, ki so namenjene nošenju v službi in v prostem času.

Udobni čevlji za vsakodnevno nošenje

Espadrile so udobni čevlji za vsakodnevno nošenje, ki nam nam ne povzročajo bolečin v nogah ali otiščancev. Na nogah jih lahko imamo ves dan, saj so espadrile mehki in lahki čevlji. Podplat je malo odebeljen in bele barve. Podplat je tudi malo narezan, kar med hojo razbremenjuje pritisk tal na naše noge. Obenem je podplat narejen protizdrsno, kar pomeni, da nam ne bo drselo tudi med hojo po mokri ali blatni površini.

Espadrile so udobni čevlji
Espadrile so udobni čevlji za vsakodnevno nošenje, ki nam nam ne povzročajo bolečin v nogah ali otiščancev.

Ženski sandali espadrila s srednje visoko peto

Prek spleta lahko kupimo tudi udobne espadrila ženske sandale s srednje visoko ali visoko peto. Ženski sandali imajo spredaj odprto za prste, tako da se nam noge ne pregrevajo. Odprt prostor za prste tudi omogoča, da pokažemo svojo pedikuro in namazane nohte. Podplat espadrila sandal je narejen iz mehkega materiala, ki razbremenjuje pritisk na noge med hojo. Čevlji nas posledično ne žulijo ali otežujejo. Okoli gležnjev imajo tudi paščke, ki stabilizirajo čevelj. Čevlji se lahko nosijo cel dan, saj bodo paščki tudi utrujenim nogam preprečevali zdrse.

Uradni čevlji in čevlji za prosti čas

Posebnost čevljev v stilu espadrile je v tem, da jih lahko nosimo doma v prostem času ali tudi v službi. Podajo se tako na kavbojke, kot krila, kratke hlače ali uradne službene hlače. V primeru, da espadrile nosimo v službo, jih moramo kombinirati z nizkimi nogavicami, ki iz čevljev ne bodo vidne. Hlače naj bodo dolge samo do gležnjev, tako, da so čevlji bolj opazni. Za nošenje v službo izberimo črne espadrile s kristali ali posebnimi kamenčki, ki bodo čevlje naredili uradne in elegantne. Za prosti čas pa nosimo bolj preproste enobarvne espadrile v svetlo ali temno rjavi barvi.

Mehke espadrile iz blaga
Poleti v posebej vročih dneh izberimo izjemno lahke modele espadril iz blaga
Mehke espadrile iz blaga

Poleti v posebej vročih dneh izberimo izjemno lahke modele espadril iz blaga, ki imajo pasove, ki se ovijejo okoli gležnjev. Po videzu so espadrile podobne mokasinkam. Lahke espadrile so idealne za posebej vroče dneve, ko se nam noge zelo potijo. Ta vrsta lahkih čevljev je zasnovana tako, da zrak hitro kroži in ohlaja noge. Tako ne prihaja do potenja in posledičnega žuljenja zaradi obutve.

Espadrile z visoko peto

Prek spleta lahko kupimo tudi espadrile z visokim podplatom, kateri omogočajo brezskrbno hojo tudi po neravnem terenu. Med hojo ne bomo čutili ostrih kamnov, saj so podplati močni, trdni in prilagojeni hoji po različnih površinah. Visoke espadrile so idealne za ženske nižje postave, saj z njimi dobijo nekaj dodatnih centimetrov višine.

Službene oksfordice za vsak stil oblačenja

Čevlji v stilu oksfordic so primerni za vsak stil oblačenja. Odlično se ujemajo s kratkimi ali dolgimi hlačami, krili, jeansom in klasičnimi službenimi hlačami. Ker so oksfordice načeloma narejene v črni ali črno beli kombinaciji, so enostavne za kombiniranje z vsemi barvnimi stili oblačil. Enobarvne črne oksfordice ponavadi izberemo s posebnimi detajli na sprednjem delu čevlja. Navadno imajo dodane posebne detajle v kombinaciji vtisnjenih krogcev, luknjic ali črt. Na voljo so tudi oksfordice z vzorci v stilu čipk ali motivov kot so metulji, rožice in podobno.

Črne oksfordice z visoko peto

Mlada dekleta rada kupujejo črne oksfordice z visoko peto. Usnjene oksfordice z visokim sijajem se odlično ujemajo z vsemi kombinacijami krila in srajčke. Na voljo so črni čevlji z visoko delno zašiljeno peto ali pa oksfordice z malo širšo peto. Širša peta omogoča večjo stabilnost med hojo, obenem pa ne obremenjuje toliko naših nog, kot ozka peta. Čevlje v stilu oksford je možno kombinirati z vsemi barvami kril ali hlač, saj se črna poda na vse.

Usnjene oksfordice
Usnjene oksfordice z visokim sijajem se odlično ujemajo z vsemi kombinacijami krila in srajčke.

Nasveti za nakup novih oksfordic za službene namene

V kolikor želimo kupiti nove oksfordice, ki se podajo na vse in so elegantne tudi za službene namene, upoštevajmo naslednje nasvete:

  • Vezalke naj bodo tanke in okrogle, saj so take najbolj elegantne,
  • Izberimo tudi druge barve vezalk, kot so temno ali svetlo sive,
  • Izberimo modele z visokim sijajem, saj bodo bolj opazni,
  • Za bolj eleganten videz izberimo modele z dodanimi vzorci na prstih, ki bodo posebej poudarile naš modni stil.