Nujna dostava priznava samo ure

Teden ne pride v poštev, ker je za nujno dostavo še dan preveč. Kar zares šteje, so ure. Manj jih preteče, bolje je. Bolje za dostavljavca in podjetje, za katerega dela, bolje za pošiljatelja oziroma naročnika. Podjetje tako pridobiva na slovesu zanesljivega partnerja tudi tedaj, ko čas nemoteno živi svoje življenje, pošiljatelj pa zadovoljno ugotovi, da se je vse srečno izteklo, čeprav je morda sprva kazalo nekoliko drugače.

nujna dostavaPovečini smo sicer vajeni navadne pošte, a tedaj, kadar želimo, da bi neka pošiljka čim prej prišla do naslovnika, je nujna dostava edina zares učinkovita rešitev iz zagate; zagotavlja, da bo pošiljka v najkrajšem možnem času pri naslovniku. Seveda sta poleg hitrosti ključni še varnost in zanesljivost. To pa je tudi precej gotova pot k zadovoljnim strankam, ki se bodo k takšnemu tipu storitve zelo verjetno še kdaj vrnile in precej gotova pot k strankam, ki vedo, da je dostava naslednji dan sicer hvalevredna, a včasih vendarle že tudi (pre)pozna. Čas je bolj in bolj dragocena dobrina, od ene same pošiljke je lahko odvisen celoten potek dela, zato ne čudi, da sta kar najhitrejši odziv na povpraševanje in prilagodljivost očitni prednosti dobre kurirske službe.

Podjetja, specializirana za hitre prenose pošiljk po Sloveniji niso redka, ne gre pa pričakovati, da so vsi ponudniki pri izvajanju te precej specifične storitve enaki. Tudi tu obstaja kakovostni razpon, ne nazadnje imajo različne dostavne službe lahko precej različne pogoje za dostavo v enem samem dnevu. Razlikujejo se tudi v ceni; to dodatno določa teža, velikost, vsebina, razdalja in drugo. Ni pa nenavadno, da je cena za takšen tip pošiljke višja kot pri običajnih primerih pošiljanja.

Čeprav se lahko za nujno dostavo odločite v katerem koli delu dneva, tudi med prazniki, vendarle veljajo pri pošiljanju določene omejitve. Te se med drugim nanašajo na vsebino pošiljke; mačjega mladiča pač ne morete dostaviti po pošti nekomu, ki se je odzval na vaš oglas, da oddajate mlade muce.

Oglejte si še kako poteka dostava od vrat to vrat (door to door)