Internet in storitve

Hitri strežniki za gostovanje spletnih strani

Moderne spletne strani delujejo na strežnikih. To so namenski računalniki, ki imajo zelo veliko moč procesorjev, pasovne širine, delovnega pomnilnika in drugih strojnih zmogljivostih. Dejansko je mogoče uporabiti katerikoli računalnik za spletno gostovanje, vendar to ne pride v poštev, če potrebujemo spletno stran za bolj zahtevno uporabo. Strežniki lahko gostijo tudi na tisoče različnih spletnih strani. Vsaka izmed teh strani ima lahko svojega lastnika. Bolj napredni uporabniki pa potrebujejo namenski ali VPS strežnik, ki jim omogoča dodatne zmogljivosti za poslovne in druge namene.

VPS gostovanje je odlična možnost za mala podjetja, ki pričakujejo zmerno količino prometa, ali za uporabnike, ki želijo imeti večji nadzor nad svojim okoljem gostovanja.

VPS strežnik je zelo prilagodljiv

Pogosto se zgodi, da za poslovne namene potrebujemo prilagodljiv strežnik. To pomeni, da lahko spreminjamo njegove lastnosti po potrebi. S tem zagotovimo nemoteno delovanje naše spletne strani kot tudi uporabo spletne kode, vtičnikov za WordPress, Joomlo in druge gradnike. Vse to nam omogoča VPS gostovanje, ki je tudi zelo varno. 

Velika prednost, ki jo ima VPS gostovanje spletnih strani je, da lahko zakupimo dodatne zmogljivosti strežnika. Kadarkoli je mogoče nadgraditi moč procesorjev, delovnega pomnilnika, pasovne širine ipd. S tem se izognemo potrebi po premikanju spletne strani v primerih, da se nam poveča obisk, potrebujemo močnejši strežnik ipd.

Neomejeno gostovanje

Bolj zahtevni uporabniki in podjetniki lahko pridobijo veliko prednosti, če izberejo gostovanje brez omejitev. Pravimo mu tudi neomejeno gostovanje, saj nima določene porabe pasovne širine, plačila za domeno, omejitev prostora na trdih diskih oz. SSD-jih ipd. Načeloma je tako, da je neomejena uporaba pasovne širine. Nekateri ponudniki gostovanja pa lahko notri dodajo še druge ugodnosti, kot je brezplačna domena, neomejeno prostora za shranjevanje podatkov, brezplačna tehnična pomoč brez omejitev ipd.