Izbira barv za naš Canon tiskalnik

Originalne kartuše za Canon Pixma

Daleč najbolj razširjena vrsta Canon tiskalnikov je serija Pixma. Uporabljajo jo domači, poslovni in profesionalni uporabniki. Vsak originalni proizvajalec kartuš in tonerjev vedno zagovarja uporabo originalne ali OEM opreme. Temu je tako, saj nam nudi najvišjo združljivost in ohranjanje garancije naše tiskalne naprave.

Originalne barve za Canon tiskalnike črnilne zvrsti se priporoča v sledečih primerih:

  • Naše kartuše za Canon Pixma smo kupili za napravo, ki je še vedno v garanciji
  • Želimo najboljši kakovost slik in drugih grafično bogatih dokumentov ter listin
  • Tiskalnik ne uporabljamo pogosto
Daleč najbolj razširjena vrsta Canon tiskalnikov je serija Pixma. Uporabljajo jo domači, poslovni in profesionalni uporabniki. Vsak originalni proizvajalec kartuš in tonerjev vedno zagovarja uporabo originalne ali OEM opreme.

Originalni toner za tiskalnike Canon

Laserski tiskalniki Canon ne uporabljajo kartuš. V njih se nahaja toner, ki je že velikokrat priložen ob nakupu same naprave. V njem se nahaja barvni prah, ki ga tiskalnik dobesedno zapeče na papir. To je izredno hiter proces. Poslovni uporabniki imajo največ prednosti od hitre izdelave dokumentov in listin. Brez težav pa omenjeno tehnologijo uporabljamo tudi v domačem okolju. 

Največja prednost, ki jih ima OEM Canon toner za tiskalnike je garancija proizvajalca. Njihova uporaba se priporoča v primerih:

  • Če smo ravno kupili nov laserski tiskalnik ali pa je ta še vedno v garanciji
  • Želimo najvišjo zanesljivost in tehnično pomoč proizvajalca tiskalnika pri uporabi naprave
  • Tiskalnik uporabljamo v profesionalne namene, kjer je kakovost izdelanih slik izredno pomembna
  • Želimo hitro sušenje barve na listu, ki nam ga omogočajo samo tonerji za tiskalnike

Združljiva barva za Canon tiskalnike

Izbira barv za Canon tiskalnike je raznovrstna. Kot prej omenjeno nam bo proizvajalec naše naprave vedno predlagal nakup OEM opreme. Na trgu pa obstajajo številni proizvajalci, ki ponujajo alternativne kartuše. Te so narejene po specifikacijah originalnih izvedb, vendar se v njih pogosto skrivajo številne tehnologije, ki jih dodatno izboljšajo. Imajo nižjo nakupno ceno in so popolnoma združljive z določeno serijo tiskalnikov.