MSM prehranski dodatek, ki ima številne pozitivne učinke

Ste morda že slišali za MSM prehranski dodatek ali kje kaj prebrali o njem? O njem se marsikje veliko govori in piše, marsikdo pa ga je tudi že preizkusil, saj je precej priljubljen tudi v Sloveniji. Zato smo vam članku pripravili nekaj informacij o njem in o tem, kaj je to, kako ga varno jemati in kakšne učinke naj bi imelo njegovo jemanje. Če vas zanima več o njem, si torej preberite spodnji članek, kjer boste dobili vse potrebne informacije!

Metilsulfonilmetan ali organsko žveplo

MSM prehranski dodatek oziroma meilsulfonilmetan nekateri imenujejo tudi organsko žveplo, saj gre za organsko žveplovo spojino. Ta spojina je v naravi prisotna v nekaterih živilih, prav tako pa jo lahko kupimo v obliki prahu, tablet ali kapsul kot MSM prehranski dodatek ali pa gre za le eno sestavin v kakšen drugem prehranskem dodatku, ki vsebuje še druge sestavine.

MSM prehranski dodatek oziroma meilsulfonilmetan
MSM prehransko dopolnilo

Metisulfonilmetan se jemlje kot vir organskega žvepla, enega od pomembnih mineralov, ki se nahaja tudi v našem telesu. Torej gre za popolnoma naravno oziroma organsko snov.

Zakaj je žveplo tako pomembno za naše telo?

Žveplo je zagotovo pomemben mineral, ki ga naše telo potrebuje za to, da normalno funkcionirala. V resnici gre poleg kalcija in fosforja za enega najbolj pomembnih mineralov v našem telesu. Večinoma ga dobimo iz prehrane, pri čemer žveplo vsebujejo živila, ki so bogata z beljakovinami, pa tudi nekatera druga živila. Med drugim ga v večji ali manjši količini vsebujejo naslednja živila:

  • meso,
  • mleko,
  • čebula,
  • česen,
  • paradižnik,
  • koruza,
  • brokoli,
  • nekatere žitarice,
  • alge.

Zakaj jemati MSM prehranski dodatek?

Metilsulfonilmetan ali organsko žveplo je vsekakor nujno potrebno našemu telesu. Ali ga dobimo dovolj s prehrano, je težko vedeti. V primeru, da je v njej veliko beljakovin in drugih živil, ki so našteta zgoraj, potem najbrž dodatnih virov žvepla ne potrebujemo. V primeru pa, da jemo samo vegetarijansko ali vegansko hrano oziroma na sploh ne zaužijemo prav veliko beljakovin, je možno, da nam žvepla primanjkuje. Prav tako na to, da nam primanjkuje žvepla lahko kažejo drugi znaki, kot je videz naših las, krhki nohti ali nezdrav videz kože.

Žveplo je namreč pomembno pri tvorbi kolagena. Gre za vezivno tkivo, ki je nujen za zdravje naše kože, pa tudi las in nohtov ter za to, da so ti sijoči in kepi. Zaradi tega nekateri metilsulfonilmetan imenujejo tudi kar mineral lepote, saj pomanjkanje žvepla v telesu vpliva na slabši videz las, kože in nohtov. Poleg tega pa je žveplo potrebno še pri tvorbi encimov ter hormonov, pa tudi pri nekaterih drugih pomembnih procesih, zaradi česar ga telesu nikakor ne sme primanjkovati.

Kaj pa drugi prehranski dodatki, kot je recimo serapeptaza?

MSM prehranski dodatek vsekakor ni edini, ki ga lahko danes kupite na trgu, v lekarni ali kje drugje. Na voljo so še različni drugi dodatki, kakršen je recimo serapeptaza. Slednja v zadnjem času prav tako postaja vedno bolj priljubljena, zato se zanjo morda že slišali. Gre za encim, ki ga sviloprejke uporabljajo za razgradnjo svojega kokona. Kot naravno prehransko dopolnilo se uporablja, ker naj bi blagodejno vplival pri zmanjševanju bolečine oziroma naj bi to omilil, prav tako pa naj bi imel tudi druge pozitivne učinke.

MSM je znan tudi kot mineral lepote
Naravni MSM prehranski dodatek

Zaradi tega se lahko serapeptaza uporablja kot dopolnitev pri zdravljenju določenih bolezni oziroma izpahov, oteklin, zvinov in podobno. Pomaga namreč lahko zmanjšati ne le bolečino, ampak tudi oteklino. Nekatere raziskave kažejo, da serapeptaza lajša tako okrevanje po operacijah kot tudi bolečino, ki se pojavlja pri nekaterih kroničnih boleznih, kakršna je na primer revmatoidni artritis.

Izberite prehranski dodatek, ki je najbolj ustrezen za vas!

Preden se odločite, ali bi jemali MSM prehranski dodatek ali morda kakšnega drugega, kakršen je recimo že prej omenjena serapeptaza, se dobro pozanimajte o tem, kakšne učinke ima oziroma pridobite čim več informacij o njem. Pred jemanjem se je priporočljivo posvetovati tudi z zdravnikom ali farmacevtom, predvsem pa se zavedati, da gre za prehransko dopolnilo, ki ne more nadomestiti zdravljenja.

Pomembno pa je tudi, kje ga kupite, saj mora biti kakovosten, zato je njegovo poreklo bistvenega pomena. Zaradi tega ga kupite le tam, kjer se trudijo svojim strankam nuditi le preverjene dodatke z vsemi potrebnimi certifikati za varno uporabo. Ena od takšnih trgovin je recimo spletna trgovina Vegamega, kjer lahko naročite tudi MSM prehranski dodatek!