Umetne trepalnice za večji poudarek oči

Umetne trepalnice ali trepke se lahko nanašajo s pomočjo lepila ali magnetkov. Na voljo je tudi podaljševanje trepalnic, ki se praviloma izvaja v kozmetičnih salonih. Takšna vrsta trepk je v primerjavi z lepljenimi trajnejša. Med najbolj razširjene metode sodijo umetne trepalnice za enkratno uporabo.

Umetne trepalnice

Te se nanesejo s pomočjo posebnega lepila na že obstoječe trepalnic. Prednost takšnih trepk je, da jih lahko odstranite sami in se praviloma ne nosijo daljše obdobje.

Če ste pri odstranjevanju umetnih trepalnic za enkratno uporabo posebej pazljivi, jih lahko uporabite večkrat. Nikakor pa ne pozabite na varno in čisto shranjevanje. To namreč lahko prihrani številne nevšečnosti, na primer vnetje veke ali očesa. Umetne trepalnice je zato obvezno treba hraniti na suhem. V primeru vlage se na njih lahko pričnejo razmnoževati bakterije pa tudi glivice.

Magnetne umetne trepke

V zadnjem času se vse pogosteje omenjajo magnetne umetne trepalnice. Tudi te so lahko namenjene večkratni uporabi. Pri tej vrsti trepk za pritrjevanje ne uporabljamo lepila, ampak posebne trakove, na katere so nameščeni manjši magnetki. Ti trepalnice držijo na svojem mestu.