Šport in rekreacijaVsi članki in nasveti

Adidas in Nike z večno borbo za prevlado peljeta nogomet naprej

Nogomet je sestavni del življenja, samo odločiti se moremo v kakšnih življenjskih okoliščinah in do kakšne mere se vanj vpletamo. Če se odločimo za aktivno igranje te najbolj postranske stvari na svetu preprosto ne moremo napredovati brez primerne obutve.

nogomet - superge

Nogomet je zgolj eden od športov s katerim se lahko ukvarjate zato začetniki kupujte tako imenovane universal športne čevlje, s katerimi ta večno »debatiran« šov spoznavate, dobri rekreativci že ločijo  športne copate za futsal in vedo s kakšnimi kopačkami se igra na umetni travi, profesionalci zlasti v največjih klubih pa imajo svoj par obutve za vsako vremensko priložnost posebej. Večna svetovna tekmeca športnih artiklov Adidas in Nike že vrsto desetletij s pomočjo najboljših nogometašev razvijata vsak svojo lastno vrhunsko obutev za nogomet. Proizvodi obeh multinacionalk z novimi materiali in naprednimi tehnologijami izdelave strmijo k inovativnosti, tako pri oblikovanju kot pri funkcionalnosti ter cenovni prilagodljivosti posamezniku. Adidas je tako oblikoval znamke Predator, F50 in Adipure, Nike pa se zanaša na Tiempo, Mercurial in CTR360. Linija Predator poleg stabilnosti še posebej razvija moč udarca po žogi, modeli F50 slonijo k hitrosti in natančnosti podaj, proizvodi Adipure pa k vzdržljivosti in so najprimernejši za trše naravne podlage. Linija Tiempo zagovarja maksimalno udobnost in izboljšuje odpornost na različnih podlagah, modeli Mercurial omogočajo odlično kontrolo nad žogo, proizvodi CTR360 pa so namenjeni za futsal, kot se mednarodno priznano imenuje dvoranski nogomet.

Nogomet je tudi pri obutvi za vse vpletene prava znanost, ki zahteva veliko potrpljenja, ustvarja ogromno kosti za glodanje in prinaša vedno nova nepredvidljiva ter senzacionalna  presenečanja.