Pojdimo v Egipt na potapljanje v eksotični Dahab

Egipt za turiste od vedno ni zgolj sonce in plaža, zaradi svoje bogate zgodovine je svet barantanja, piramid, Nila in oaz sredi puščav. Hitro se razvija golf turizem, uveljavljajo pa se plezalne avanture.  Potapljači v tej glavni afriški državi z vsakim potopom predvsem v Rdeče morje potrjujejo zgodovinska dejstva in odkrivajo nov svet podvodnega življenja.

Dahab, ta nekdaj majhna beduimska vas ob Rdečem morju, ki ima za razliko od 80 km oddaljenega Sharm El Shaika za Egipt še vedno dokaj eksotični pridih, s svojim koralnim grebenom vzdolž obale velja kot izhodišče za potapljanje na več kot 20. izvirnih lokacijah.

Tako se lahko spustimo v Blue Hole, 100 metrsko valjasto brezno z  velikim obokom na 70. metrih, kateri vodi v odprto morje, prečešemo podvodni kanjon Canyon, ki se prične v koralni kupoli na 15 m in se skozi zaprte kotanje in odprte predele zaključi 50 m pod morjem ali pa ob nočnem potopu v Lighthousu spoznavamo želve in napoleonske ribe ter opazujemo živobarvne enostavne korale.

egipt

Za Egipt vedno čudovite podvodne posnetke ustvarimo še z potopi na The Bells, Three Pools, Rex Reef, El Garden, Islands, Caves in Um Sid. Z ladjo se odpravimo na raziskovalni potapljaški safari do lepo ohranjene 126 metrov dolge vojaške razbitine Thistlegorm iz druge svetovne vojne ali skočimo pokukat v Ras Mohammed, ki je zaradi svojih neizmernih naravno raznolikih lepot in za Egipt poznanega kristalno čistega morja najbolj masovno oguljen kraj med potapljači z vseh vetrov.

Samo mestece Dahab, ki v arabščini pomeni zlato nam po opravljenih potopih na obalni promenadi nudi sproščeno obujanje prvih vtisov, bodisi ob pitju beduimskega čaja ter poslušanju naravne afriške glasbe v kavarnah, spoznavanju kulinarike in plesov ob ognju v restavracijah ali med za Egipt vedno pestrim nakupovanjem v spominkarskih trgovinicah.