Izbrati darilne bone ali darilne sete?

Kot že ime pove, se darilni boni oz. darilni seti uporabljajo za darila oz. obdarovanje. Z njimi obdarujemo prijatelje, znance, partnerje, starše, sorodnike, poslovne partnerje, sodelavce, brate, sestre itd.

Poznamo kozmetične darilne sete, »kuhinjske« darilne sete (z raznimi skodelicami, krožniki, kozarci…), otroške darilne sete, »kraški« darilni set (stojalo za rezanje pršuta, nož,…), ženske in moške darilne sete. V ženskih kozmetičnih darilnih setih se pogosto najde kakšen parfum, gel za tuširanje, različne kreme, odvisno kakšen set izberemo. V moških darilnih setih pa prav tako najdemo parfume, toaletno vodo, kremo za po britju, gel za tuširanje… Darilni seti so pravzaprav odlična izbira za vsakega slavljenca. Prav tako pa vsakemu prav pridejo, saj so zelo uporabni. So zelo lepo zapakirani, privlačni prav za vsake oči. So odlična izbira, če ne vemo kaj kupiti slavljencu za darilo.

Kaj pa darilni boni?
Darilni boni so pravzaprav neke vrste »kartica«, ki nadomestijo darilo oziroma stvar, ki bi jo kupili. Darilni bon dobimo v vseh trgovinah s kozmetiko, oblekami oz. tekstilom, obutvijo, tudi v kakšnih optikah, športnih, kozmetičnih in masažnih centrih, v Mercator trgovinah… Darilne bone kupimo s takšnim zneskom, kot želimo da je vreden darilni bon. So zelo praktični in enostavni za uporabo. Vsaka oseba jih bo vesela, prav tako pa si bo lahko kupila darilo (stvar) po svoji želji.

Prva slaba stvar je, da imajo določen rok uporabe. Če rok uporabe preteče, so boni brezpredmetni in neuporabni. Druga slaba stvar pa je, da se darilni bon ne da zamenjati nazaj za denar, prav tako pa moramo vrednost bona izkoristiti samo v eni trgovini, saj ponekod ne vračajo denarja. (primer: Če imate bon v vrednosti 20€, morate v trgovini kupiti stvari za 20€.) Zato je boljše, če kupite več darilnih bonov v manjši vrednosti. Kupite pa jih lahko v vrednosti 5€, 10€, 20€…