Športna prehrana

Informacije oz. dognanja s področja prehrane za športnike se iz leta v leto spreminjajo, medtem, ko osnovna načela športne prehrane ostajajo enaka.
Športna prehrana je namenjena tako profesionalcem kot tudi ljudem z aktivnim načinom življenja. Ne glede na to, ali ste profesionalni športnik ali rekreativec, kaj jeste, vpliva na vašo fizično pripravljenost. Prava strategija prehranjevanja lahko podpre vaš trening in izboljša nastop, hkrati pa izboljša vsesplošno zdravje in dobro počutje.

Vaše telo potrebuje prave ogljikove hidrate, beljakovine, maščobe, vitamine, minerale in tekočino, da zmore premagovati napore med vadbo. Četudi ne tekmujete na profesionalnih športnih prireditvah, lahko s pravo športno prehrano in dodatki trenirate še močneje in bolj intenzivno. Omogoči vam, da se potrudite še bolj in po naporih okrevate hitreje. Športna prehrana in dodatki vam lahko dajo ravno tisti kanček več, da postavite ali popravite osebni rekord in premagate sami sebe. Če telesu ne zagotavljate zadostnih količin kalorij iz pravih virov, kakovostnih hranil in tekočin, lahko vaš trud ostane neopazen in brez vidnega uspeha.
Z uživanjem kakovostne športne prehrane in prehranskih dodatkov lahko:

  • trenirate dlje in z večjo intenzivnostjo
  • zakasnite nastop utrujenosti
  • spodbudite okrevanje in regeneracijo
  • pomagate vašemu telesu, da se prilagodi vadbi
  • vplivate na moč in vitalnost vašega telesa
  • spodbudite koncentracijo
  • ohranjate zdrav odgovor vašega imunskega sistema
  • zmanjšate možnost nastanka poškodb
  • zmanjšate tveganje za vročinske krče in bolečine v želodcu

aminostarOrganizem se prilagodi pogosti in stalni telesni vadbi. Dolgoročna fizična vadba izboljša vsesplošno zdravje in počutje, omogoča normalno delovanje kardiovaskularnega sistema (pretok krvi, krvni tlak in prenos kisika), ohranja respiratorno funkcijo, izboljša kakovost mišičevja in kosti, odgovor imunskega sistema in metabolizem (učinek izrabe hranil za gorivo).

Z izboljšanjem fizične kondicije in pripravljenosti se spremeni tudi organizem; poveča se izkoristek kisika, ki ga telo sprejme in prenese v delujoče mišice (kardiorespiratorna vzdržljivost), poveča se mišična masa, kosti se okrepijo in izboljša se fleksibilnost. Lahko se spremeni telesna teža, količina mišičevja in maščob. Vse te prilagoditve in spremembe pomagajo izboljšati vašo kondicijsko pripravljenost in vzdržljivost, s športno prehrano pa lahko učinke teh sprememb še povečate.

S pravilnim režimom prehranjevanja in uporabo dodatkov lahko zakasnite občutek utrujenosti/izčrpanosti, omogočite hitrejše okrevanje po vadbi, pripomorete k učinkovitejši regeneraciji in dosežete ali ohranite vrhunsko pripravljenost. Športni nutricionist vam lahko pomaga pri oblikovanju osebnega načrta prehranjevanja, ki bo prilagojen potrebam vaše vadbe oz. športne panoge.

Iz treningov iztržite največ, kar lahko. Če ste profesionalni športnik, rekreativec ali preprosto aktiven človek, kar jeste, šteje! Uživajte kakovostno športno prehrano za optimalno fizično pripravljenost.

Spletna trgovina s športno prehrano Aminostar