Dodatki za otroške vozičke

Otroški voziček naj bi v osnovi sestavljala kolesa, strešica ter ležišče oziroma sedež. A to je tako, kot bi dejali, da je pri avtomobilu dovolj, da ima kolesa, motor, krmilo, sedeže in karoserijo, kajne? otroški voziček

Tako kot imamo radi nekaj več udobja in praktičnih funkcij pri vozilih za velike, torej avtomobilih, imamo radi vse to tudi pri otroških vozičkih. In pri tem dejansko ne gre zgolj za nečimrnost in tekmovanje med mamicami, katera ima lepši in boljši voziček za svojega princa ali princesko – veliko pomembnejše je namreč to, da je voziček zaradi vseh dodatkov in sodobnih funkcij čim bolj uporaben in omogoča čim bolj prijetno sprehajanje z otrokom.
Med najbolj očitnimi dodatki za otroške vozičke so različne strešice in senčniki, ki otroka ščitijo pred vremenskimi vplivi. Potrebno je namreč poskrbeti, da dojenček ne bo na soncu, saj ga lahko to zaradi občutljive kože hitro opeče, prav tako pa je otroka treba zaščititi pred kapljami dežja in vetra. Temu so namenjene tako imenovane dežne prevleke, ki otroka zaščitijo pred padavinami, hkrati pa preprečujejo, da bi do njega prišel veter.
Drugi dodatek, s katerim je opremljen že vsak otroški voziček (www.otroskivozicki.si), je tako imenovana nakupovalna košara. Ta se nahaja pod sedežkom oziroma košaro za otroka, vanjo pa naj bi mamica spravila tako potrebščine za otroka kot še marsikaj drugega. Te košare običajno niso tako prostorne, da bi dejansko omogočile, da vanje spravimo celo vrečo špecerije iz trgovine, zato je ime morda tudi nekoliko zgrešeno.

Kaj pa manj očitni in bolj sodobni dodatki?
Dodatki za otroške vozičke
Med te spadajo nosilci za otroške stekleničke, razne vozičkom namenjene didaktične igračke, deske za drugega otroka (ki se pritrdijo na voziček, starejši otrok pa stopi gor in se pelje), nosilci za mobilne telefone, posebne previjalne torbe, mini predvajalniki glasbe ter celo grelci za hladne dni ter majhne naprave za hlajenje v vročih dneh. Izumom, ki naj bi polepšali »vozičkanje« zagotovo ni videti konca, na vas pa je, da se odločite, kaj zares potrebujete in česa ne. Nekateri dodatki so namreč res praktični in staršem v pomoč ter otroku v veselje, nekateri pa so na tržišču pač zgolj za tiste, ki ne vedo, kam bi z denarjem.