Dom, vrt in okolica

Učinkovitost in ekonomičnost toplotne črpalke sta odvisni od pravilnega izbora črpalke

Odzivnost, prijaznost in strokovnost podjetja Prealpi

Podjetje Prealpi je na trgu prisotno že več kot dve desetletji. Uspešno deluje na področju metalno predelovalne industrije ter klimatizacije. Je generalni zastopnik podjetja Hitachi na področju prodaje klima naprav ter toplotnih črpalk.

Ponudba podjetja Prealpi vključuje kakovostne klima omare, hladilce vode, ventilatorske konvektorje ter še druge številne produkte, ki vam omogočajo, da je vaše bivanje še bolj udobno ter prijetno.

Ključne prednosti toplotnih črpalk Hitachi

Prealpi vam ponuja kakovostne toplotne črpalke svetovno uveljavljenega proizvajalca Hitachi. Ponašajo se s številnimi prednostmi. Ključne pa so zagotovo energijski razred A+++, obnvljiva energija, zagotovljeno varčevanje, optimizirana učinkovitost, izboljšano delovanje DC inverter tehnologije, povečanje učinkovitosti in zmanjšanje porabe.

Pomembno je torej izbrati dovolj kakovostno črpalko, ki omogoča dovolj visoko grelno število. To je razmerje med pridobljeno toploto in vloženo pogonsko energijo.

Hitachi toplotne črpalke so znane tudi po preprosti nastavitvi enote s pomočjo čarovnika za nastavitve. Imajo en daljinski upravljalnik za vse funkcije. Njihovo vzdrževanje je preprosto, spremlja pa jih pametna kaskadna tehnologija. Ta velja za najbolj učinkovito na celem trgu.

Kakšna je cena toplotnih črpalk

V podjetju Prealpi vam bodo pri izbiri toplotne črpalke obrazložili tudi, od česa je predvsem odvisna cena. Začetna investicija je namreč kljub velikemu potencialu prihranka pomemben faktor pri izbiri. Na sploh cene lahko zelo variirajo. Za toplotno črpalke zrak voda se gibljejo v območju med 5000 in 10 000 evri.

Sicer pa je cena odvisna predvsem od same velikosti objekta, ogrevalnega sistema, vrste črpalke in ne nazadnje tudi od tega, ali ima naprava vgrajen bojler. Cena torej ni odvisna samo od moči ter tipa, ampak tudi od karakteristik in kakovosti. Inverterske črpalke so v primerjavi dražje v primerjavi z on/off črpalkami. Zaradi bolj učinkovitega delovanja pa posledično porabijo tudi do polovico manj električne energije. V vsakem primeru pa se je najbolje pred nakupom takšne naprave najbolje temeljito posvetovati s strokovnjaki. Prealpi strokovnjaki bodo skupaj z vami analizirali vaše potrebe ter za vas izbrali najprimernejši model toplotne črpalke.