Gradbeništvo in nepremičnine

Si želite kupiti stanovanje v Šiški?

Prodaja stanovanj v Ljubljani je v nekaterih predelih mesta veliko večja kot v drugih. Nekateri predeli so namreč bolj priljubljeni. Največkrat je razlog za to v tem, da omogočajo boljše pogoje za bivanje, so blizu centra mesta, blizu zelenih površin in tako dalje. Nekateri celo pravijo, da je mikrolokacja najpomembnejša stvar pri nakupu nepremičnine, saj je od nje v največji meri odvisni, kako boste z bivanjem v njej zadovoljni.

Mikrolokacija je pri nakupu nepremičnine zelo pomembna! 

Če pogledate, kakšna je prodaja stanovanj v Ljubljani, boste ugotovili, da se jih v določenih predelih mesta proda več kot v drugih, kar pomeni, da so nekateri predeli bolj priljubljeni, ker omogočajo večjo kvaliteto bivanja. To se pri nakupu nepremičnine splača upoštevati tudi vam. Seveda ima vsak od nas svoje želje in zahteve glede bivanja, a glede na to, da statistika prodaje stanovanj v Ljubljani kaže na veliko priljubljenost nekaterih predelov mesta, to kaže na to, da je s tistim predelom zadovoljnih veliko ljudi. 

Prodaja stanovanj Ljubljana – kateri predel izbrati?

Naša prestolnica je sicer relativno majhna, a vseeno jo lahko razdelimo na več različnih predelov, med katerimi v kvaliteti bivanja obstajajo določene razlike. V prvi vrsti lahko mesto razdelimo na del znotraj obvoznice in na del zunaj obvoznice, torej na njegovo obrobje. Prodaja stanovanj v Ljubljani kaže, da se nepremičnine znotraj obvoznice prodajo po višji ceni, enako pa velja tudi za višino najemnin.

To pomeni, da so ljudje za bivanje znotraj obvoznice pripravljeni plačati več, saj se s tem velikokrat izognejo jutranji in popoldanski gneči. Prav na obvoznici se namreč največkrat naredi kolona. Če imate službo v centru mesta oziroma znotraj obvoznice, potem je vsekakor tudi nepremičnino za bivanje smiselno iskati tam, pa naj si bo to stanovanje v Šiški, za Bežigradom, na Viču ali v kakšnem drugem predelu mesta.

Eden od najbolj priljubljenih predelov mesta

Kateri predel boste izbrali za bivanje, je odvisno od tega, kje imate službo, kam vaši otroci hodijo v vrtec ali službo, kaj vam je pri bivanju pomembno in tako dalje. Nepremičninska agencija mestonepremicnin.si, katerih glavna dejavnost je prav prodaja stanovanj v Ljubljani in drugje po Sloveniji, ugotavlja, da je Šiška eden od najbolj priljubljenih predelov mesta. Marsikdo si tako želi kupiti prav stanovanje v Šiški.

Zakaj je prodaja stanovanj v Ljubljani prav v Šiški zelo velika? Ali je tako zato, ker si toliko ljudi želi imeti stanovanje v Šiški ali pa iz kakšnih drugih razlogov? Po eni strani je razlog za to v tem, da je v Šiški veliko stolpnic, blokov in drugih stanovanjskih objektov, po drugi strani pa na priljubljenost vpliva tudi kvaliteta bivanja v tem predelu mesta. Stanovanje v Šiški zagotovo omogoča prijetno bivanje, zato je tudi prodaja stanovanj v Ljubljani prav v tem predelu mesta tako visoka.

Stanovanje Šiška – prava izbira za vas!

Stanovanje v Šiški je dobra opcija za vse, ki želijo živeti blizu centra mesta, a hkrati blizu zelenja. Veliko tamkajšnjih prebivalcev rado zaide do Mosteca ali po kakšni od poti, ki vodijo na Rožnik, prav tako pa tudi do parka Tivoli ni daleč. Šiška sicer velja za urejeno in mirno naselje z dovolj parkirišči, tržnico, različnimi trgovinami in trgovskimi centri, polami, vrtci ter vso ostalo infrastrukturo. 

Poleg tega pa vam stanovanje v Šiški omogoča, da lahko v pol ure pridete iz nje do centra mesta tudi peš, s kolesom pa pot traja še enkrat manj. En vozni pas na Celovški cesti je tudi zaprt za avtomobile, kar omogoča hiter transport do centra mesta tudi s trolo oziroma mestnim avtobusom. Po drugi strani pa ste lahko z avtom tudi zelo hitro izven obroča ljubljanske obvoznice oziroma na avtocesti, kar pomeni, da vam stanovanje v Šiški omogoča odlično mobilnost. 

V kolikor si torej želite kupiti prav stanovanje v Šiški, je to vsekakor pametna poteza! Bivanje tam vam bo zagotovo všeč, saj je ta mikrolokacija izjemna. Pri tem je treba vedeti, da ta del mesta ni tako majhen in da so tudi znotraj Šiške različni predeli. Kakšne so možnosti za nakup v tem predelu mesta, pa vam bo najbolje znal svetovati nepremičninski posrednik, zato se s svojimi vprašanji obrnite nanj in z veseljem vam bo pomagal najti stanovanje v Šiški po vaši meri!