Obrtniki in mojstri

Prednosti izbire izkušenega kamnoseka za izdelavo groba

Pri kamnoseštvu igra natančnost in znanje veliko vlogo. Kamen je naraven material, ki ga poznamo v mnogih različnih vrstah. Vsaka izmed teh vrst pa ima svoje značilnosti. To je tudi razlog, da mora kamnosek biti izredno pozoren pri izdelavi izdelkov iz kamna. Poleg tega pa dodatki, kot je nagrobni napis, zahtevajo izredno natančnost pri izdelavi. Tako nam bo izkušena ekipa lahko pomagala pri mnogih stvareh, kot so:

  • Izbira oblika nagrobnika
  • Dodajanje različnih dodatkov, kot so slike, rože ipd. na in okoli groba
  • Vzdrževanje in ohranjanje vseh kamnitih in drugih elementov v vrhunskem stanju

Spomenik za vsak žep

Kamnoseki opravljajo svoj poklic že stoletja na enak način. Dandanes pa imamo veliko več izbire, saj pri izbiri kamna in drugih elementov nam pomaga tehnologija. Tako imamo možnost izbrati vrsto naravnih kamnov, kot je marmor, ter tudi umetne vrste.

Nagrobni napis

To pa pomeni, da nam lahko nagrobni napis in druge elemente hitro izdelajo izkušeni strokovnjaki. Tako se najde najboljša rešitev za vsak žep. Tudi obnove se lahko naredijo brez težav, neglede na velikost, obliko ali starost samega groba.

Nagrobni napis je lahko sestavljen iz različnih vsebin

Dejstvo je, da vsak nagrobni napis doda poseben izgled in občutek samega spomenika. Tako lahko ljudem, ki so nam veliko pomenili, pustimo le najlepše besede po katerih se jih bomo spominjali.

Na spletni strani www.vmkunovar.si lahko najdemo izkušene mojstre kamnoseštva, ki nam bodo pomagali z izgradnjo in vzdrževanjem groba vsake velikosti.