Izdelava internetne trgovine – nasveti za učinkovito izdelavo del. 1

Nasveti za učinkovito izdelavo – del. 1

Opisali vam bomo nekaj koristnih nasvetov za izdelavo spletnih strani, s katerimi boste prisli do boljsih rezultatov in boljse ucinkovitosti. Če boste sledili tem navodilom vasa izdelava spletnih strani postala učinkovita in obiskovalci bodo impresionirani nad izvedbo in izgledom.

Optimizirajte in ustvarite učinkovito internetno trgovino

Nasveti kateri vas bodo pripeljali do hitrejše spletne strani

Hitrost nalaganja spletne strani
To je številka 1, katero bi moral vsak izdelovalec spletnih strani upoštevati. Pri grafični podobi spletne strani , katera izgleda fantastično, se velikokrat zgodi, da jo obiskovalci ne vidijo, ker sama spletna stran potrebuje veliko časa, da naloži vse slike spletne strani. Vaša izdelava internetnih trgovin mora biti optimizirana za nalaganje in ne sme trajati dlje kot slabih 15 sekund.

Preprosta in vidna navigacija po internetni trgovini
Ko pride obiskovalec na vaso spletno stran je zelo pomembno, da ga popeljete skozi vašo stran oziroma do storitev katere ponujate. Zato je potrebno pri izdelavi spletnih strani biti pozoren, da izdelate vidno oziroma navigacijo s katero lahko obiskovalec enostavno »poklika« vaso spletno stran. Sama navigacija pa mora vsebovati tudi prave naslove oziroma imena »gumbov« kot so naprimer, o nas, storitve, dejavnosti, kontakt, povprasevanje, itd. Izdelava spletnih trgovin ima tudi veliko teoretičnih izhodišč. Eno izmed njih je to, da uporabnik najprej pogleda zgornji desni kot, zato postavite navigacijo na to mesto. Pozorni pa bodite, da so na vsaki podstrani spletne strani pomembne informacije katere bi uporabnika prepričala v nakup vasih produktov ali storitev. Pri izdelavi spletnih strani oziroma menijev pa bodite tudi pozorni na nogo spletne strani in ne pozabite tudi tam postaviti koristne povezave oziroma informacije.

Preberite si še kako poteka izdelava spletnih trgovin.

Izdelava spletnih trgovin za vse resolucije

Podprite izdelavo spletne strani za popularne resolucije

Ker tehnologija v današnjem svetu zelo hitro napreduje, moramo izdelati spletno stran katera podpira vec vrst resolucije. Po trenutnih raziskavah je v prevladi resolucija 1024×768 z kar 28,46% uporabnikov, sledi pa ji 1280x800px. Tudi če vi uporabljate vecje resolucije in se vam zdi da manjse niso pomembne naj vasa izdelava spletnih strani podpira tudi te resolucije. Preprost nasvet, da bo izdelava spletnih strani vidna na vseh brskalnikih enako, je ta da določite širino celotne spletne strani (ne ozadja) na, do max 1000px.