Katere barve so primerne za določen tiskalnik?

Dandanes je skoraj nepredstavljivo, da si ne bi vsako manjše in večje podjetje ter razni posamezniki lastili vsaj eno tiskalno napravo. Potrebujemo je za izdelovanje dokumentov in drugih pomembnih listin. Moderna računalniška tehnologija pa nam omogoča, da lahko izdelamo sliko ali črnobeli dokument preko pametnega telefona, tablice ali mobilnega omrežja. Zelo priljubljen je toner, ki je ključna komponenta za laserske tiskalne naprave. Seveda pa ga ni mogoče vgraditi v klasične naprave za tiskanje, ki uporabljajo črnilo. To je tudi glavni razlog, da je dobro, če poznamo osnovne razlike med obema omenjenima napravama, saj bomo tako veliko lažje izbrali primerne barve. 

Kako deluje toner?

Uporaba laserskih tiskalnih naprav je vedno bolj priljubljena pri poslovnih in osebnih uporabnikih. Kar je velik povod za njihov nakup je hitrost izdelave dokumentov in dolgotrajno delovanje same naprave. Ne gre pa zanemariti dolgotrajne obstojnosti, ki jo ima posamezni toner, saj se v njem ne nahaja črnila. Tako se ne more posušiti ali drugače izrabiti, če ga dalj časa ne uporabljamo.

Znanost printanja.

Ohišje tonerja je večinoma izdelano iz plastike. V njem pa se nahaja napredni mehanizem, ki podaja barvni prah laserski tiskalni napravi med tiskanjem. Črke, barve, simboli in drugi elementi se zapečejo na papir in nemudoma posušijo. Tako ni možnosti, da bi se toner posušil ali da bi ostanki mokre barve za seboj pustili madeže.

OEM tonerji

Nakup novih barv za naš tiskalnik je neizogiben. Ko se bomo podali v nakup za novimi tonerji, moramo vedeti nekaj ključnih stvari. Prva je ta, da vsak proizvajalec tiskalne naprave izdeluje tudi svoje tonerje.

kupi Lexmark tiskalnik
Pri laserskem tiskalniku ni možnosti, da bi se toner posušil ali da bi ostanki mokre barve za seboj pustili madeže.

Več si preberite v članku na povezavi https://optimizacijainternetnestrani.com/katere-barve-so-primerne-za-dolocen-tiskalnik/