Tehnologija

Ne veste, kaj je Chromecast?

Zabavna elektronika, kot jo imenujemo, čeprav ni namenjena zgolj in le samo zabavi, je eno do področij, na katerem se vsak dan zgodi kaj novega in ena od takšnih novosti, ki je marsikdo pri nas sploh še ne pozna, je tudi Chromecast, pa čeprav v resnici sploh ni novost, saj je na trgu že od leta 2013, kasneje pa je na trg prišla še izboljšana različica in posebna različica za poslušanje glasbe. Za njim stoji spletni velikan Google, za katerega je značilno, da se loti samo tistih projektov, ki imajo možnost postati uspešni.novi-chromecast
Chromecast je zagotovo eden od teh.

Kaj zmore Chromecast?

Gre za majhno napravo, ki je lahko prenosljiva in enostavna za upravljanje, namenjena pa je predvajanju audio ali video posnetkov. A to še ni vse: namenjen je predvajanju glasbe, filmov, serij in vsega ostalega iz različnih naprav, kot sta na primer pametni telefon ali tablica, na večjih zaslonih oziroma boljših zvočnikih.
V primeru, da radi gledate filme oziroma serije ali pa samo različne spletne Youtube posnetke, potem veste, da jih je veliko bolj prijetno gledati na večjem zaslonu, na primer na veliki televiziji kot pa na majhnem ekranu vašega telefona ali tablice. Prav to omogoča Chromecast (anni.si), saj z njim lahko na preprost način povežete vaš telefon ali tablico z vašim televizorjem, Chromecast audio pa je namenjen predvajanju glasbe s telefona ali tablice na domačih zvočnikih.

Kaj vse odlikuje Chromecast?

– Delovanje brez električnih kablov.
– Brezhiben prenos kvalitetne slike in zvoka s pomočjo internetnega wi-fi omrežja.
– Hitra priključitev in enostavna uporaba.
– Priročnost in praktičnost.
– Majhnost in zmogljivost.
– Preprosto upravljanje kar z vašega telefona ali tablice.
– Ugodna cena za vse, kar ponuja.
Zaradi vseh naštetih pozitivnih lastnosti ni nič čudnega, če Chromecast velja za enega bolje prodajalnih elektronskih izdelkov in prav zato ga morate imeti tudi vi! Prav tako pa lahko z njim razveselite tudi koga drugega – te posebne napravice bo vesel vsak, ki rad posluša glasbo ali gleda dobre filme – od tega, kaj raje počne, pa je odvisno, katero od obeh različic mu boste podarili. Svetujemo vam, da ne premišljujete preveč, ampak tako sebi kot svojim prijateljem in znancem, ki te uporabne napravice še ne poznajo, podarite kar obe!