Naravni probiotiki skrbijo za zdravje črevesne flore

V našem črevesju je na milijone bakterij, ki tvorijo mikrofloro, sistem dobrih in slabih bakterij. Nekatere bakterije tako delujejo v našo korist, nekatere pa nam škodujejo, če jih je preveč. Mikrofloro lahko uravnavamo s pravilno prehrano, zdravim načinom življenja in telesno aktivnostjo. Kadar pa delamo vse prav in nas še vedno muči zaprtost, napihnjen trebuh in bolečine v želodcu, tedaj predstavlja uživanje naravnih probiotikov edino možnost, da si bomo na dolgi rok lahko sami pomagali.

Kefir - naravni probiotik vedno pri roki
Kefir je najstarejši znani probiotik

Pri tem pa so številne študije potrdile, da edinstveni bakterijski sevi v probiotičnih kapsulah pomembno prispevajo tudi k zmanjšanju telesne maščobe, predvsem okoli trebuha. Za zmanjšanje trebušnih maščob in doseganje popolne postave je priporočljivo, da vsakodnevno jemljemo naravne probiotike, pri tem pa vsaj tri krat tedensko delamo vaje za trebuh.

Vpliv sevov v probiotičnih kapsulah na človeški organizem

Naravni probiotiki s svojimi bakterijskimi sevi pomembno vplivajo na različne telesne organe in celoten imunski sistem. Ker je imunski sistem precej zapleten, med seboj povezuje tudi hormone, med katerimi je tudi inzulin, ki pa pomembno vpliva na presnavljanje hrane, črevesno mikrofloro in splošno počutje.

Kislo zelje je domači naravni probiotik
Kislo zelje je najmočnejši naravni probiotik, kar jih poznamo

Probiotične formule tako pozitivno vplivajo na vse povezujoče se telesne funkcije, ki posledično vplivajo na naše počutje, prebavo in nenazadnje tudi na izgubo telesne teže in izgubo maščobe okrog trebuha. Kaj pa lahko sami še dodatno storimo, da bi pozitivne lastnosti probiotičnih formul še bolj izkoristili in pri tem ohranili oziroma dosegli popolno postavo?

Izbor ustreznih probiotičnih in prebiotičnih bakterijskih sevov

Da bi formula bakterijskih sevov najbolj učinkovito delovala na naše telo in nam pomagala pri izgubi telesne teže in da bi bila naša postava popolna, tedaj moramo na deklaraciji proizvajalca natančno pregledati, kateri bakterijski sevi so v formuli prisotni. Pri tem je potrebno upoštevati, da obstaja veliko različnih vrst sevov, a najboljše lastnosti za telo imajo naslednji rodovi bakterijskih sevov:

 • Lactobacillus (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei)
 • Bifidobacterium (Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis)
 • Streptococcus (Streptococcus thermophilus)

Naštete rodove bakterijskih sevov vsebujejo tudi naravni probiotiki v izdelku Golden Tree Complete Biotics, ki ga lahko naročimo na spletni strani https://www.popolnapostava.com/, kjer lahko najdemo tudi učinkovite nasvete za vaje za trebuh ter program za ženske, ki si želijo, da bi bila njihova postava popolna.

Redna vadba v kombinaciji z jemanjem probiotičnih kapsul

Popolna postava je plod trdega dela, ki združuje veliko mero športnih aktivnosti, vadbe, zdrave prehrane in osemurnega spanca. Če bi pa želeli zmanjšati obseg pasu in se znebiti maščobe na trebuhu, pa športni trenerji priporočajo redno jemanje prebiotičnih kapsul ter najmanj tri krat tedensko izvajanje vaj za trebuh.

Kapsule bodo poskrbele za učinkovito presnavljanje hrane, kjer bomo v telo dobili vsa potrebna hranila, vaje za trebuh pa bodo utrdile in okrepile trebušne mišice. Naslednje vaje za trebuh pa so zasnovane tako, da z njimi hkrati izgubljamo odvečno maščobo na trebuhu in stabiliziramo hrbtenico in medenico:

 • Stranski plank oziroma izvajanje deske
 • Stoječi in ležeči trebušnjaki
 • Vzgibi v boku s pokrčenimi koleni
 • Poskoki z obrati

Zdrava in uravnotežena prehrana skrbi za zdravje črevesja

Da bi probiotična formula bakterijskih sevov karseda najbolje delovala in da bi bile vaje za trebuh bolj učinkovite, moramo poskrbeti tudi za zdravo in uravnoteženo prehrano. Zdrava prehrana skrbi za to, da se v črevesju množijo le dobre bakterije. Živila, ki so bogata z vlakninami bodo poskrbela za učinkovitejše presnavljanje hrane in zdravo prebavo, brez napihnjenosti in bolečin. Med živila, ki so bogata z vlakninami štejemo:

 • Sveže sadje (banane, jabolka, slive, marelice, jabolka, hruške, borovnice, maline in ribez)
 • Mandlje, stročnice in lešnike
 • Ovsene kosmiče in polnozrnati kruh

Škodljivi dejavniki, ki vplivajo na zdravje črevesne flore

Vsakodnevno nas obkrožajo številne stvari, ki izničujejo dobre bakterije v črevesju in se jim ne moremo povsem izogniti. Mednje štejemo predvsem:

 • Protibakterijska čistilna sredstva
 • Določena zdravila, predvsem antibiotiki
 • Pesticidi

Predelana in s hranili osiromašena hrana

Največkrat se dobre bakterije v črevesju ne zmorejo dolgoročno boriti s številnimi kemikalijami in toksini, zato jim moramo s kakovostnimi dodatki pomagati, da bodo ponovno začele delovati. Naravni probiotiki Golden Tree Complete Biotics bodo poskrbeli za vzpostavitev ravnovesja med dobrimi in slabimi bakterijami v črevesju, izdelek pa lahko naročimo na spletni strani www.popolnapostava.com.