Koristni nasveti za hujšanje

Niste zadovoljni s svojo postavo? Se želite spopasti z odvečnimi maščobami in oblikovati popolno postavo? Poskušajte se držati zlatih pravil zdravega in učinkovitega hujšanja, ki je obrodilo sadove že pri številnih, ki so jih pestili odvečni kilogrami.

izguba maščobe

V prvem koraku na poti do uspešnega hujšanja je dobro premisliti o vaših prehrambenih navadah. Zelo pomembno je, da se prehranjujete redno in v manjših obrokih. Najslabše je, če so intervali med posameznimi obroki predolgi oz. če obroka sploh ne zaužijemo. Za kurjenje maščob oz. da telo začne hujšati, se mora najprej privaditi na dieto. Osnova je, da jeste redno v enakomernih intervalih 3-4 ure med posameznim obrokom in sicer v manjših porcijah. Tako boste zagotovili telesu neprekinjeno dostavo energije skozi ves dan brez nihanj. Telo tako ne bo trpelo zaradi lakote in hkrati ne bo imelo viška energije, ki bi ga skladiščilo v obliki maščobnih rezerv.

Ohranjanje telesne teže, pridobivanje telesne teže in hujšanje so odvisni od energijskega vnosa in porabe energije. Za vzdrževanje idealne telesne teže in pri hujšanju moramo vedeti koliko kalorij potrebuje naše telo na dan, glede na spol, starost ter delo, ki ga opravljamo.

Za hujšanje je najpomembnejši ukrep zmanjšanje dnevnega energijskega vnosa. Od izračunane dnevne energijske potrebe moramo odšteti približno 500 kcal; takšno zmanjšanje pomaga, da bomo izgubili približno pol kilograma na teden. Počasno hujšanje je najboljše, ker nam olajša ohranjati doseženo težo, ko končamo dieto ter preidemo na pravilno vzdrževalno prehrano. Najuspešnejši je tisti način hujšanja, pri kateremu gre največji delež izgubljene teže na račun porabljenih maščob. To zagotavlja zdrava, mešana prehrana z dnevnim kaloričnim vnosom, ki pokrije bazalni metabolizem.

aminostarPri stradanju samo 32 % izgube teže odtehtajo maščobe, 68 % pa mišice. Pri mešani dietni prehrani, ki zagotavlja manj kot 1000 kcal na dan, sta deleža 60 % (maščobe) in 40 % (mišice), pri mešani prehrani z več kot 1000 kcal in dodatno telesno aktivnostjo pa kar 79 % maščobe in le 21 % mišice. Zelo pomembno je vedeti, da je hujšanje in vzdrževanje telesne teže uspešnejše kratko in dolgoročno, če prehranski ukrep podpremo z redno, bolj ali manj intenzivno telesno dejavnostjo (4-krat tedensko po vsaj 30 min aktivnosti). Več kalorij porabimo z vadbo, večja bo izguba telesne teže ob zmanjšanju kaloričnega vnosa.

Z vadbo, dietnim režimom in izdelki za hujšanje v naši ponudbi vam uspeh pri hujšanju in optimalni rezultati vašega truda ne uidejo.
Prehranski dodatki za hujšanje Aminostar