Center za pomoč uporabnikom

Danes centri za pomoč posameznega podjetja ponujajo pravo pomoč svojim uporabnikom in hkrati skušajo razumeti njihove želje. Skušajo pomagati z novimi metodami, ki niso več zgolj formalne; najemajo ljudi z določenimi znanji in sposobnostmi, ki ustrežejo vsaki stranki posebej. Zaradi tega takšni centri vedno bolj učinkoviti in uspešno obvladujejo veliko strank.

klicni center

Najpomembnejše pri takih centrih je obvladovanje kompleksnih tehničnih podrobnosti in skrb za delo s strankami. Da bi prihranili denar, centri uporabljajo različne načine. Nekateri zmanjšajo število zaposlenih, če ne prejemajo toliko klicev, spet drugi zmanjšajo ceno glede na število klicev posameznika itd.

Centri za pomoč uporabnikom uporabljajo različna sredstva medsebojnih komunikacij.

– Telefonski sistem

Ta je najpomembnejši v takih centrih. Uporablja se tehnologija ACD, ki pomaga distributirati klice. Klicatelju navede osnovne podatke kot so pomočniki, ki so na voljo, in njihove sposobnosti, pričakovan čas čakanja etc. in so v sistem posneta že primarno. Ta tehnika ohranja čakalno listo kratko tudi pri velikem številu klicateljev.

– Kontaktni menedžment

Le-ta ima informacije, ki bi jih morda potrebovali, pripravljene že vnaprej, poteka pa preko telefona. Tak sistem vsebuje seznam vsega, kar je zahtevala posamezna stranka, dobra tehnologija v dobrem podjetju pa bi morala omogočati tudi zbirko podatkov vse interakcije med stranko in pomočnikom. Dober sistem bi moral biti pripravljen na vsako vrsto vprašanj, ki bodo dospela, npr. ko bi stranka želela izvedeti več o računih, dostavi, ko bi želela kaj naročiti preko telefona itd.

– Pomoč preko emaila

Lahko poteka ročno ali pa s sistemom, ki je pripravljen že vnaprej.

Centri za pomoč uporabnikom ponujajo še veliko več kot le to. Vse je odvisno od podjetja, ki take pomoči uporabnikom uporablja.