Dom, vrt in okolica

Udobne postelje za kvaliteten spanec

Spalnica je vaše zatočišče in prostor, kjer najdemo oddih od vsakodnevnega stresa. Stili opreme so se skozi različna obdobja spremenili, vendar vaša postelja še vedno ostaja osrednji element prostora. Zato mora biti dovolj velika in udobna za kvaliteten spanec.

Različne oblike za različna življenjska obdobja

Oblika, velikost in višina ležišča se spreminjajo glede na vaša leta. Ko ste bili mlajši, vam je bolj ugajalo nižje in mehkejše ležišče v stilu francoskih postelj. Kasneje s starostjo, pa si boste raje izbrali višja in trša ležišča. Pri tem je postelja najbolj idealne višine tedaj, ko se med sedenjem na robu postelje, vaša stopala tal dotikajo v kotu 90 stopinj. Starejši imajo raje višje ležišče, saj se nanj lažje uležejo in z njega vstanejo.

Multifunkcionalnost in eleganca

Multifunkcionalna postelja s posameznimi predali za shranjevanje je še vedno zelo popularna. Izbirate lahko med različnimi stili in sicer med okvirjem z enim velikim predalom, več različnimi predali, dvižnim dnom in praznim prostorom pod posteljo. Dvižni modeli nudijo obilo prostora za shranjevanje posteljnine različnih velikosti (posteljnina 200×200, posteljnina 140×200, …), odej in drugih stvari. Dno je včasih zaradi teže vzmetnice težje vzdigniti. Prednost več predalov je v tem, da lahko tudi otroci izvlečejo predale brez vaše pomoči. Vsem alergikom svetujemo nakup okvira brez predalov, saj bodo tla lažje očistili in odstranili prah.

Popolnoma lesen, oblazinjen ali kombiniran model?

, so prava popestritev prostora. Slednjemu dajejo pridih prestižne hotelske sobe. Belo ali črno usnje bo še posebej prišlo do izraza v kombinaciji s svileno posteljnino. Vsi, ki prisegate na klasično eleganco, boste slednjo dosegli s popolnoma lesenim modelom z velikim predalom.

Bolj romantično in prijetno atmosfero boste dobili z dodatnimi LED svetili na dnu ležišča. Za nadrealističen videz lebdenja ležišča so primerni okvirji z zamaknjenim dnom, kateremu dodajte še lučke v beli ali barvni svetlobi.