Konopljini proteini za moč

Ste tudi vi že razmišljali, da je čas, da naredite nekaj zase? Ste si za to, da se boste končno začeli bolj redno gibati, morda že kupili karto za fitnes? To je več kot odlično za prvi korak! Prav vsak, ki se ukvarja s športom, pa mora poskrbeti tudi za pravilno in uravnoteženo športno prehrano, med katero spadajo tudi proteini – v zadnjem času so vedno bolj priljubljeni pri športnikih postali tudi konopljini proteini.

Tisti, ki se že redno ukvarjate s športom oziroma obiskujete treninge ali fitnes, veste, da za moč ni treba le redno izvajati vaj in redno športati, ampak se je pomembno tudi pravilno prehranjevati. Prehrana mora biti med drugim bogata tudi s proteini, ki so pomembni za naše mišice in za pridobivanje moči, seveda pa ne sme manjkati tudi vitaminov, mineralov, vlaknin, zdravih maščob in drugih hranilnih snovi.

Kaj vsebujejo konopljini proteini

Kot pove že njihovo ime, gre za beljakovine oziroma proteine, pridobljene iz konoplje oziroma natančneje – iz oluščenih konopljinih semen, torej so popolnoma naravnega in rastlinskega izvora ter tako primerne tudi za vegetarijance in vegane oziroma vse, ki se izogibajo hrani živalskega izvora.

V prehrani se uporabljajo kot dopolnilo oziroma super hrana, saj vsebujejo:
– esencialne aminokisline,
– maščobne kisline, kot sta omega 3 in omega 6,
– nekatere antioksidante,
– klorofil,
– različne vitamine in minerale,
– vlaknine.

Prav zaradi tega se velikokrat znajdejo tudi v prehrani športnikov – tako profesionalnih kot v prehrani športnikov rekreativcev.

Uporaba konopljinih proteinov

Uporaba je skoraj neomejena, saj jih lahko dodate različnim jedem oziroma zaužijete na različne načine. Dodate jih na primer lahko smoothijem ali pa jih vmešate v zdrav žitni zajtrk s kosmiči. Možnosti uporabe je res neskončno!

Če bi jih želeli poskusiti tudi vi, so konopljini proteini in druga super hrana na voljo v internetni trgovini super-obrok.si, ki ponuja različna prehranska dopolnila in živila, ki so vsa po vrsti popolnoma naravna in ekološka.

Ne glede na to, ali ste športnik ali ne, pa morajo biti prav naravna in ekološka živila osnova prehrane vsake posameznika, za športnike pa je še toliko bolj pomembno, da je njihova prehrana bogata s proteini, ki so pomembni za pridobivanje mišične mase in moči na sploh.