Moč impregnacije

V poletnih mesecih smo sodelovali pri prenovi cerkve sv.Marjete v Horjulu.

Očistili in impregnirali smo vse tri oltarje v cerkvi in s tem  prispevali pomemben delež v izgledu posodobljene notranjosti.

S priloženimi fotografijami vam bomo pokazali nekaj naših del na tem objektu.

Ker je naše delo obsegalo vse tri oltarje in ker dela opravljamo izključno ročno in z našo specialno mešanico restavratorskih čistil za kamen, je bilo najprej potrebno postaviti odre, da smo lahko dosegli tudi najvišje dele oltarjev.

impregnacija kipa

Sledil je temeljit pregled mavčnih skulptur, na katerih so se nabrale temne obloge.

impregnacija kipov

Nekatere so bile tudi poškodovane in potrebno jih je bilo domodelirati …

impregnacija stebrov

Po končanem odstranjevanju umazanije in restavriranju smo vse zaščitili z impregnacijo.

impregnacija obnova

Moč impregnacije:

Profesionalna impregnacija deluje najmanj 10-15 let, po tem času jo lahko ponovno izvedemo, če je to potrebno. Impregnirana površina odbija vodo, ki v obliki kapljic ostane na površini. Z obema vrstama (globinsko in površinsko) impregnacije dosežemo popolno zaščito, ki ščiti kamen pred vsemi vremenskimi vplivi, voski, umazanijo, oljem in celo pred pokanjem.

Cena obnove je neprimerno nižja kot postavitev novih elementov, neprecenljiva pa je marsikdaj tudi ohranitev starih. Postopki, ki jih izvajamo so blagi a učinkoviti, le-ti ne poškodujejo niti odprejo površine kamna in se močno razlikujejo od vseh vrst peskanja, kislinskih obdelav ali podobnih uničevalskih metod.

Za vse informacije nas pokličite  na 041 408 556 ali obiščite našo spletno stran restavriranje.si

PAR-TELI d.o.o.

Ižanska cesta 44

1000 Ljubljana